CONTENT & COMMUNITY

STORYTELLING

Wanneer een boodschap goed en vooral oprecht is, wordt deze vanzelf doorverteld

In een competitieve markt waar de consument de keus heeft uit tientallen, zo niet honderden aanbieders redden we het niet meer met alleen de klassieke actiereclame. Om een merk staande te houden in deze snel veranderende markt, is een sterk en onderscheidend verhaal nodig als uitgangspunt voor iedere communicatieboodschap. Storytelling kan worden gezien als een overkoepelend  verhaal van de branding.

Denk eens terug aan een  vakantie met een zwoele zomernacht waar je met een groep vrienden op het strand een kampvuur hebt gemaakt. De nacht is gevallen en het is fris, maar dat maakt niet uit, want iedereen nestelt zich knus om het kampvuur heen. Er worden hier en daar biertjes open getrokken en de beste verhalen worden uitgewisseld. Misschien komt er zelfs nog wel een gitaar aan te pas en voor je het weet zit je met een hele groep gemoedelijk te mee te zingen. Naarmate de drankvoorraad slinkt, neemt de hoeveelheid sterke verhalen toe.

Zulke zomernachten roepen geheid fijne herinneringen op. Wat is het dat ons dat fijne gevoel geeft? Zijn dat de letterlijke woorden uit de kampvuurverhalen die je hebt onthouden, of is dat het algehele sfeergevoel dat zo’n avond meegeeft wat ons laat nagenieten? De conclusie kan hieruit worden getrokken: woorden vergeet je, maar een gevoel onthoud je.

We kunnen natuurlijk moeilijk bij al onze klanten binnenvallen met een gitaar, een kampvuur en een fles wijn om het fijne zomernacht-gevoel bij ze op te roepen. Wat we wel kunnen doen, is door middel van een treffende brandstory precies het gewenste gevoel oproepen. Uw doelgroep zal zich met deze brandstory kunnen identificeren, waardoor uw boodschap effectief bij ze binnenkomt. Als bureau zijn wij van mening dat wanneer een boodschap goed en vooral oprecht is, deze vanzelf wordt onthouden en doorverteld.

HEEFT UW MERK EEN VERHAAL NODIG?

LAAT ONS HET HET JUISTE GEVOEL OPROEPEN

2keer.nl schrijft een corporate brandstory voor uw merk waarmee het juiste gevoel wordt opgeroepen bij uw doelgroep. Neem contact met ons op om te horen welke verhalen we u te vertellen hebben.

KENNISMAKEN MET 2KEER.NL?